Locaties om de wind sport te beoefenen

Over de hele wereld zijn er schitterende locaties om sporten te beoefenen. Denk eens aan raften in IJsland, fietsen in Italië, surfen in Marokko of het duiken in Egypte. Er zijn verschillende landen waar het sporten zeer leuk maakt, zodoende ook voor wind sporten. Met name het kite surfen is een bekende sport en er zijn wereldwijd schitterende locaties. Er zullen een aantal leuke locaties gegeven worden die een aanrader zijn, mocht je van wind sporten houden. 

La Ventana 06-06-2023 La Ventana, gelegen aan de prachtige kust van de Zee van Cortez in Mexico, is een waar paradijs voor windsportliefhebbers. Met zijn constante wind, adembenemende landschappen en gastvrije sfeer trekt deze bestemming enthousiaste avonturiers van o[...] Windsporten op het Gardameer 02-06-2023 Windsporten op het Gardameer Het Gardameer, gelegen in het prachtige noorden van Italië, staat bekend om zijn adembenemende schoonheid en rustige omgeving. Maar wist je dat het Gardameer ook een geweldige bestemming is voor windsportliefhebbe[...] Windsport in Tarifa 09-11-2021 Gaan we naar het zuiden van Europa, dan komen we terecht bij het kleine plaatsje Tarifa. Het is een klein dorpje waar het zowat iedere dag warm is en de zon schijnt. Het ligt aan de staart van Gibraltar. Het is een prachtoord voor wind, golf- en [...] Windsport in Hawaii 04-11-2021 Als er een plek in de wereld bekend staat om surfen, dan kan dit alleen maar Hawaii zijn. De walhalla voor surfers, windsurfers en kitesurfers. Het is overigens een way of life bij veel mensen die wonen op Hawaii. Het paradijs is een oord voor su[...] Windsport op de ABC eilanden 02-11-2021 Veel Nederlanders vinden het leuk om op vakantie te gaan naar de ABC eilanden. Deze staan voor Aruba, Bonaire en Curaçao en ze zijn een lust voor het oog. Je kunt genieten van mooie landschappen, aardige mensen, heerlijk eten en mooie stra[...]

Nederlandse locaties 

Mocht je niet zo van het reizen zijn en meer lokaal willen houden, dan kun je er ook simpelweg voor kiezen om een locatie te kiezen in Nederland. In Nederland zijn er namelijk zeer mooie locaties, met name de stranden. 

Als we gaan kijken vanuit het perspectief van onze ervaren kitesurfer, dan zijn de volgende locaties zeer aantrekkelijk om wind sporten uit te voeren. 

Zandvoort

Het is een schitterende locatie om in ieder geval te kite surfen en je doet dit dan op de Noordzee. Er zijn veel faciliteiten aanwezig waar je de benodigdheden kunt huren, indien mogelijk. Het water in Zandvoort heeft soms uitdagende wateren en is leuk voor ervarende sporters. De golven zijn zeer geschikt en de wind speelt graag een grote rol. 

Strand Horst

Dit is een strand liggend tussen Zeewolde en Horst. Het is een ideale locatie met noord oosten windstoten. De wind is hier zeer geschikt om wind sporten uit te oefenen, op het zand en op land. Het is voornamelijk interessant voor beginners die willen leren kitesurfen. De bodem is zeer modderig en het water is relatief vlak. 

Schellinkhout

Als je richting het noorden gaat, kom je het plaatsje Hoorn tegen. Hier vlak bij is een strand gelegen waar de wind ideaal is om de sport te beoefenen. Het ligt aan het IJsselmeer en is wederom geschikt voor beginners. Je kunt hier genieten en het is mogelijk om met wind uit het westen te kitesurfen. 

Zandmotor

In de buurt van Kijkduin vind je het gebied de Zandmotor en is zeer leuk om hier verschillende water en wind sporten te beoefenen. Het is een leuk gebied om verschillende wind sporten te beoefenen, maar ook om te genieten van de mooie omgeving en het water. 

Terschelling

Als laatste zijn we aangekomen bij Terschelling. Het Nederlands eiland met misschien wel de mooiste en breedste stranden van Nederland. Hier zijn verschillende activiteiten te vinden rondom water en wind sporten. Zo kun je op het strand blokarten. Hiermee kun je door de wind rondjes maken over het strand van Terschelling. 

Waterfilter-nodig