Kitesurfen Nederland

Ben je een daredevil en hou je van wat extremere sport, dan is kitesurfen wel een aanrader. Kitesurfen is een geweldige combinatie van water en wind en door de vlieger kun je meters de lucht in getrokken worden en daarna weer verder glijden over het water. De vlieger zit aan je middel en het board zit vast aan je voeten, waardoor je vooruit getrokken wordt door de vlieger en tegelijkertijd kunt sturen over het water. Kitesurfen begint overigens steeds populairder te worden en is zelfs het snelst groeiende sport in de wereld. 

Kite en surfen

Kitesurfen bestaat uit twee onderdelen van watersport en wind sport. Je hebt de kite (vlieger) en surfen (staan op een board). Zodoende dat het voor vele ook wel kiteboarden wordt genoemd. De reden waarom het onder extreme sporten valt komt voornamelijk door de kite die ervoor zorgt dat je hoge sprongen kunt maken en hoge snelheden kunt bereiken. Het komt wel eens voor dat mensen rond de 80km/h gaan. Het is daarom ook belangrijk om de benodigde lessen te nemen voordat je echt een begin maakt op het water. De instructeurs zullen alle in en outs leren, zodat ongelukken voorkomen worden. Met name op het water zijn ongelukken niet zo prettig. Mocht er iets gebeuren en je valt in het water, dan moet je er ook voor zorgen dat je niet verdrinkt. Daarom worden er altijd veiligheidsprotocollen vastgesteld om de veiligheid van iedereen te waarborgen. 

De veiligheid

Er wordt ook altijd gezegd, zolang je aan de regels houdt en je verstand gebruikt, kunnen de risico’s echt vermeden worden. Echter blijft het een sport waarbij vele het leuk vinden om de grens op te zoeken van hun kunnen. Dit kan lijden tot schitterende acties of juist verschrikkelijke ongelukken. Om je toch even gerust te stellen zijn ze in de afgelopen jaren veel bezig geweest met de veiligheidssystemen van kitesurfen. Deze systemen zijn een stuk efficiënter en effectiever geworden. Het is een extreme sport, maar het gevoel van vliegen over het water geeft je een ontzettend goed gevoel.

Tip: Bij kitesurfen ben je afhankelijk van het weer en daarom raden we aan om de weersvoorspellingen altijd goed in de gaten te houden. Dan kun je vanzelf de leuke locaties selecteren en de sport beoefenen, maar blijf altijd je verstand houden en ga niet met extreme weersomstandigheden het water op!