De ABC eilanden

Veel Nederlanders vinden het leuk om op vakantie te gaan naar de ABC eilanden. Deze staan voor Aruba, Bonaire en Curaçao en ze zijn een lust voor het oog. Je kunt genieten van mooie landschappen, aardige mensen, heerlijk eten en mooie stranden. Op deze stranden zijn er tal van mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van de zon. Al is het ook leuk om activiteiten te doen op deze eilanden. Van windsurfen tot kiteboarden, veel is er mogelijk. Met name op Aruba en Bonaire zijn de wind sporten exceptioneel. Op Curaçao is het ook mogelijk, maar in deze blog zullen we richten op Aruba omdat daar Hi-Winds wordt georganiseerd en Bonaire omdat dat een walhalla van surfers is. 

Aruba

Op de hagelwitte stranden van Aruba kun je heel goed windsurfen en kitesurfen. Met redelijke constante wind, het ondiepe water en uitdagende golven is Aruba zeer geschikt om de wind en water sporten te beoefenen. Het is voor iedereen geschikt. Je kunt daarnaast gebruik maken van de kiteschool die aanwezig is op Aruba om de kennis en vaardigheden op te doen. Naast deze twee sporten, kun je veel meer beleven van de Arubaanse onderwaterwereld en is er zat te beleven op het mooie land. 

Hi-Winds

Op het eiland Aruba kunnen beginnende wind- en kitesurfers veel leren omdat er vaak een stabiele wind staat die voor beginners ideaal is. Daarnaast zul je veel uitrusting en instructeurs vinden aan de zuidkust van Aruba. Mocht je ervaren sporters in actie willen zien, dan raden we je aan om aan het einde van juni of begin juli het land te bezoeken. Dan keert ook het jaarlijkse wind- en kitesurf evenement terug, genaamd de Hi-Winds. Dit evenement duurt vijf dagen en het trekt vele prestatiegerichte surfers aan om wedstrijden te doen. Windsurfen wordt gedaan op het beroemde Fisherman’s Huts en kitesurfers zijn te bewonderen bij de baai Boca Grandi. Het is gelegen aan de ruige noordkust en ze zijn in het weekend ook te vinden bij de Fisherman’s Huts. Het spectaculaire aan dit evenement is dat er ook demonstraties in het donker gegeven worden. Het is zeker een aanrader om dit te bezoeken. 

Bonaire

Als er gevraagd word aan windsurfers wat ze van Bonaire vinden, dan zul je waarschijnlijk horen dat ze het een paradijs vinden. Het eiland is door surfprofessionals uitgeroepen tot een van de Top 10 surfspots ter wereld. De altijd goede wind, kalme zee en de watertemperatuur van 28 graden is ideaal om te windsurfen. Niet in de laatste plaats dankzij Lac Bay. In deze door koraalriffen beschermde baai heeft windsurfen kunnen uitgroeien tot een van de meest populaire watersporten op Bonaire. De lagune is ondiep en de wind, die altijd van de zee naar de kust waait, zorgt ervoor dat windsurfers nooit richting de oceaan worden geblazen.

Op Bonaire vind je geen massatoerisme met hoogbouw en kunstmatig aangelegde, lange witte zandstranden. Dat betekent niet dat je hier niet kunt zonnen en genieten van de zee. Bonaire heeft een ruige ongerepte kust met prachtige natuurlijke stranden. Elk van deze stranden is anders. Sommige hebben trendy strandclubs en zijn perfect om mensen te kijken en gezien te worden, andere zijn rustig, pittoresk en geliefd bij gezinnen met kinderen. Het is overigens ook mogelijk om te kitesurfen met dolfijnen.