Wind sporten in Tarifa

Gaan we naar het zuiden van Europa, dan komen we terecht bij het kleine plaatsje Tarifa. Het is een klein dorpje waar het zowat iedere dag warm is en de zon schijnt. Het ligt aan de staart van Gibraltar. Het is een prachtoord voor wind, golf- en kitesurfers oftewel voor iedere surfer is er iets te doen. Als je gaat kijken naar een doorsnee zomerdag, dan zul je verschillende type surfers zien die hun kunsten vertonen. In de avond kun je genieten van een heerlijke relaxte sfeer die bekend staat bij surfers. Mocht je niet in de watersporten zitten, dan blijft Tarifa een aanrader om te bezoeken. Het heeft stranden met fijn zacht zand in combinatie met een heerlijk briesje. Je kunt het zien als een tropisch paradijs. 

Europa’s beste plek

Als er gekeken gaat worden naar de golven en de wind, dan kunnen we wel zeggen dat Tarifa de populairste plek is om te wind- en kitesurfen. Door de windzekerheid en fijne golven is het altijd mogelijk om hier de sport te beoefenen. Er wonen ook veel professionele surfers die hierdoor jaarlijks kunnen blijven door trainen.

Kitesurfen

Je kunt op deze plek je mee laten nemen door de wind door middel van een board en een kite. Door de wind zul je mooie capriolen kunnen uithalen en relatief hoge snelheden kunnen behaald worden. Zo is er ooit een persoon geweest die meer dan 100km/h ging tijdens het kiteboarden. Dit is overigens door een zeer ervaren persoon behaald en als beginneling zul je bij lange na niet in de buurt komen. Tarifa is voor ervaren kiters een zeer bekende plek. Je kunt overigens zelf spullen meenemen, maar je kunt natuurlijk ook de spullen huren. Mocht je nieuwe trucs of techniek leren, dan kun je hier zeker terecht of leer de basis voor kitesurfen in Nederland!  

Windsurfen

Het is natuurlijk ook mogelijk om te windsurfen. Met de wind in de rug en staand op een windsurfplank, kun je genieten van de ultieme vrijheidsgevoel. Het kan overigens relatief snel gaan, al moet je de techniek eerst onder controle krijgen. Je komt namelijk aardig voorruit, ook met lagere windstoten. Je kunt op verschillende manieren windsurfen en dit kun je allemaal doen bij Tarifa. 
Windsurfen is net zo populair als kitesurfen en mocht je meer kennis op willen doen en je vaardigheden verbeteren, dan kun je hier zeker terecht. 

Ben je benieuwd naar meer sporten of bezienswaardigheden, dan zou ik dit even opzoeken. Er is namelijk nog veel meer te doen in het plaatsje Tarifa. Daarnaast is het ook mogelijk om als beginneling naar een surf school te gaan om te leren surfen, windsurfen en te kitesurfen.