Hawaii

Als er een plek in de wereld bekend staat om surfen, dan kan dit alleen maar Hawaii zijn. De walhalla voor surfers, windsurfers en kitesurfers. Het is overigens een way of life bij veel mensen die wonen op Hawaii. Het paradijs is een oord voor surfers en op verschillende locaties zijn er veel evenementen te vinden en het is  de thuisbasis voor vele professionele kite en windsurfers. Met name de eilanden Maui en Oahu staan bekend bij wind en kitesurfers, om de constante wind en weerzinwekkende golven.

Als je van juni tot augustus gaat, dan heb je te maken met het beste windseizoen. Als je naar Maui gaat, dan is dit van Maart tot oktober, met het beste tussen mei en september. De passaatwinden van Maui blijven voor 80% waaien in het jaar en in de zomer heb je een windkracht van 10 tot 30 knopen. 

Windsurfen

Windsurfen is zeer bekend in Hawaii en wordt voor vele ook wel het Mekka van windsurfen gezien. Het is een plek om de sport te leren, maar het is ook voor de experts een zeer mooie plek. Voor windsurfers en zeilers kun je zeker terecht op Hawaii. 

Op Oahu kun je het Kailua Bay bezoeken en dit is een beroemde plek voor vele mensen. Een groot deel van de bodem is zand en de koraalriffen zijn eenvoudig te zien. De wind staat voor 90% van de tijd richting richting de kust en voor de beginner helpt het om ver in de zee te geraken. In totaal zijn er ongeveer vijf dagen dat er noordoostenwind is en dan is dit een ander verhaal. Ben je wat gevorderder in surfen of zeilen dan kun je ook richting Diamond Head Beach gaan. Mocht je echt een top windsurfer zijn, dan moet je naar Hookipa Beach Park gaan op Maui om jouw kunsten te laten tonen. Windsurfen in Nederland zorgt voor dat je de basis kan leren en jouw tricks kan laten zien in Hawaii! 

Kite surfen

Op Maui kun je ook goed kite surfen en op vele plekken heb je te maken met een wind van de zijkant. Als je een drie daagse cursus doet van kite surfen op Hawaii, dan moet je de instructeur eens vragen over Robbie Naish. Daarbij zul je van zelf ook merken waarom kitesurfen een van de snelst groeiende sport is. Het wordt steeds vaker als mogelijkheid aangeboden en je kunt het ongeveer samenkoppelen met windsurfen.