Icarex Polyester

icarex logo

Icarex heeft de standaard gezet in prestaties en duurzaamheid en is toonaangevend in ripstop spinnakerpolyester. Ons Icarex polyester wordt gebruikt door alle grote sportvlieger-fabrikanten wereldwijd. Kracht en stabiliteit zijn uiterst belangrijk voor deze high performance kites.

Icarex doek, ook wel aangeduid als PC-31 (Polycarbonaat-31 gram/yd2), bevat de lichtste constructie die in polyester kitestoffen mogelijk is. Door de dubbelzijdige Polyurethaan (PU) coating is de stof extreem luchtdicht en absorbeert hij geen water. Dit resulteert in de beste prestaties bij lage windsnelheden en de stof blijft steeds vormvast, zelfs in natte, regenachtige omstandigheden. Het polyester in combinatie met de dubbelzijdige coating geeft Icarex de beste luchtdichtheid van alle momenteel beschikbare en vergelijkbare stoffen.

Icarex is beschikbaar in een breed palet aan kleuren. Al deze kleuren zijn heel helder en doordat de stof zo dun is komen ze in de lucht het beste tot hun recht. In tegenstelling tot nylon doek blijven de kleuren van Icarex langer mooi, omdat de UV-bestendigheid van polyester beter is dan die van nylon.

Bezoek website Dealeraanvraag Prijslijst